Matjessillstårta

Från Nyhetsmorgon

Smörgåstårta med smak av gubbröra! En rolig variant på den klassiska fyllningen med matjessill, äpplen, potatis och ägg.

4 maj 2015
Visa mer
4

Du behöver

Fyllning

  • 5 kokta, hackade ägg
  • 6 matjessillfiléer, tärnade
  • 10 färskpotatisar, tärnade
  • 2 silverlökar, snabbt förvällda och hackade
  • 3 dl majonnäs
  • gräslök, finhackad
  • dill, hackad
  • 1,5 dl äpplen, gärna granny smith, fint tärnade
  • 1 dl crème fraiche
  • lite citronzest
  • salt och peppar

Citroncrème

  • 1 citron, zest
  • 2 dl crème fraiche

Garnityr

  • västerbottensost
  • gurka
  • råkost
  • inlagd lök
  • örter
  • salladsblad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
  2. Montera tårtan och "måla" den med citroncrème. Garnera med Västerbottensost, gurkkulor, råkost, inlagd lök samt örter och blad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept