Matjessill på kavring

Matjessill på kavring
Foto: TV4

Det passar alltid bra med en liten smörgås som förrätt. På den här kavringen har vi lagt matjessill som marinerats några timmar för rikare smak.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 200 g matjessillfiléer
  • 2 dl tomatjuice
  • 0,5 dl sherry
  • malen svartpeppar
  • 4 skivor kavring
  • 1 rödlök
  • 4 äggulor
  • 1 kruka sallatsblad
  • 1 tomat
  • bordsmargarin

Gör så här

  1. Skölj matjessillen i kallt vatten. Blanda tomatjuice, sherry och peppar och lägg i sillen, låt stå och marinera några timmar.
  2. Ta upp sillen och låt den rinna av. Skär den i strimlor på längden. Bre kavringskivorna, rulla ihop strimlorna av matjesfilé och lägg på kavringen. Skilj äggulorna från vitorna och lägg en äggula i mitten av varje rulle. Garnera med rödlöksringar, sallatsblad och tomat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept