Matjessill på kavring

Matjessill på kavring
Foto: TV4

Det passar alltid bra med en liten smörgås som förrätt. På den här kavringen har vi lagt matjessill som marinerats några timmar för rikare smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g matjessillfiléer
  • 2 dl tomatjuice
  • 0,5 dl sherry
  • malen svartpeppar
  • 4 skivor kavring
  • 1 rödlök
  • 4 äggulor
  • 1 kruka sallatsblad
  • 1 tomat
  • bordsmargarin

Gör så här

  1. Skölj matjessillen i kallt vatten. Blanda tomatjuice, sherry och peppar och lägg i sillen, låt stå och marinera några timmar.
  2. Ta upp sillen och låt den rinna av. Skär den i strimlor på längden. Bre kavringskivorna, rulla ihop strimlorna av matjesfilé och lägg på kavringen. Skilj äggulorna från vitorna och lägg en äggula i mitten av varje rulle. Garnera med rödlöksringar, sallatsblad och tomat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept