Matjessill med löksås

Matjessill med löksås
Foto: TV4

En härlig och lättlagad sommarlunch.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 askar matjesfiléer
  • 4 mjukkokta ägg
  • dill

Sås:

  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 4 dl gräddmjölk (hälften tunn grädde)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär sillen i sneda bitar och lägg ihop den på fat så att den ser hel ut. Koka äggen.
  2. Skär löken i tunna skivor och fräs den i en kastrull med margarinet tills den mjuknar och får lite färg. Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken under omrörning. Låt såsen småkoka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Slå såsen runt sillen och ställ ägghalvorna runt om. Servera med skalpotatis och knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept