Matjessill med löksås

Matjessill med löksås
Foto: TV4

En härlig och lättlagad sommarlunch.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 askar matjesfiléer
  • 4 mjukkokta ägg
  • dill

Sås:

  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 4 dl gräddmjölk (hälften tunn grädde)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär sillen i sneda bitar och lägg ihop den på fat så att den ser hel ut. Koka äggen.
  2. Skär löken i tunna skivor och fräs den i en kastrull med margarinet tills den mjuknar och får lite färg. Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken under omrörning. Låt såsen småkoka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Slå såsen runt sillen och ställ ägghalvorna runt om. Servera med skalpotatis och knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept