I samarbete med Abba

Matjessill med brynt smörvinägrett och mandelslungad potatis

Matjesill med mandelslungad potatis
Foto: Abba
30 m
4

Du behöver

  • 400 g Matjessill, klassisk från Abba
  • 1 st rödlök, hackad
  • 0,5 dl balsamicovinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 50 g smör
  • dill och bladpersilja

Potatis

  • 600 g färskpotatis, nykokt
  • 1 msk smör, smält
  • 40 g mandel, flagad, rostad

Gör så här

  1. Koka upp vinäger med socker, salt och citronskal i en kastrull. Lägg i löken och låt koka upp. Dra av kastrullen från plattan. Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt. Sila smöret över löken. Slå vinägretten över matjessillen och strö över örterna.
  2. Servera med nykokt färskpotatis som slungats med flagad mandel.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba