Österports antipasto

Österports antipasto
Foto: TV4

Du behöver

Österports antipasto

  • 50 g pinjenötter
  • 16 st tunna skivor bresaola
  • 2 nävar ruccolasallad
  • parmesan

Balsamicosås

  • 1 dl koncentrerad kalvfond
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 st schalottenlök, skivad
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • 3 st tomater, skivade
  • 2 msk god olivolja

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns.
  2. Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.
  3. Lägg ut bresaolan på assietter. Strö över sköljda ruccolablad, pinjenötter och riv över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept