Vit chokladmousse med marinerade hjortron

Vit chokladmousse med marinerade hjortron
Foto: Tv4

Gott och sött till efterrätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vin: Vin Santo Il Poggiolo 2000, 84409

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 st ägg
  • 1 dl kesella

Marinerade hjortron

  • 4 dl hjortron
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl vin santo

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Häll upp moussen i portionsformar. Sätt in i kylen i ca 1 tim så de stelnar. Servera med de marinerade hjortronen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept