Tintin dans un rêve en Congo

4

Du behöver

  • 5 st blå kongopotatisar
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 8 st lammkotletter
  • 1 kvist rosmarin, hackad
  • 1 msk hackad timjan
  • 150 g halloumiost, tärnas
  • 5 st tomater, tärnas
  • 10 st sardellfiléer med kapris
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja + att steka i
  • salt och nymalen vit- och svartpeppar
  • 2 st citroner samt några kvistar basilika och rosmarin till garnering

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatisar, palsternacka och morot. Blanda, krydda med salt och vitpeppar och stek som 4 röstiplättar i olivolja.
  2. Skär lammkotletterna i tärningar och stek dem hastigt i olivolja tillsammans med rosmarin och timjan. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt halloumiosten som fräses även den och sist tomaterna.
  3. Rulla ihop 8 av sardellerna till garnityr. Hacka resten och blanda med matlagningsyoghurt, gräslök, citronsaft och 3 msk olivolja till en dressing.
  4. Uppläggning: Lägg en röstiplätt på varje tallrik. Fördela lamm, ost och tomater ovanpå och skeda sardellyoghurten runt. Garnera med sardellrullar, citronhalva och örter och dra några varv med svartpepparkvarnen runt alltsammans.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept