Kallrökt fjällrödingsoppa med tryffelolja - The Flower Power Soup

Kallrökt fjällrödingsoppa med tryffelolja - The Flower Power Soup

En underbart smaksatt soppa som enkelt rinner ner i magen, där den ska vara. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 februari 2009
4

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 st purjolök
  • 350 g blomkål
  • 4 dl mellangrädde
  • 6 dl hönsbuljong
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 skivor kallrökt fjällröding
  • några stänk av tryffelolja

Gör så här

  1. Skölj och hacka purjolöken och dela blomkålen i grova bitar.
  2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg, tillsätt blomkål och buljong.
  3. Sjud blomkål under lock tills de är mjuka.
  4. Mixa till en soppa med stavmixer/mixer, smaksätt med salt och peppar.
  5. Skär fjällrödingen I mindre bitar, lägg ner toppformat i mitten av djuptallriken.
  6. Servera soppan varm på fjällrödingen så att rödingen fortfarande sticker upp ovanför soppan, avsluta med stänk av tryffelolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept