Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett

Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett
Foto: E-LIFE

Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett

Av: Mathias Herlev Hansson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Nyttig fisk som passar bra till vardags.

Närings- och energiberäkning per portion:
Energi: 487 kcal (2040 kJ)
Proteiner: 40 gram
Fett: 8 gram
Kolhydrater 55 gram

Ingredienser

portioner
  • 280 g sej
  • 300 g savoykål
  • 300 g spetskål
  • 360 g potatis
  • 1 gul lök [120 g]
  • 240 g knippmorot
  • 1 klyfta vitlök

Vinegrette

  • 20 g vinäger
  • 0,75 msk senap
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Sätt varmluftsugnen på 120 grader eller 150 grader för vanlig ugn. Salta Sejen och sätt in i ugnen.
  3. Strimla Savoykål och lök samt vitlöken. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten till "al dente", skölj i kallt vatten. Sautere savojkålen och spetskålen med lök och vitlök till de blir mjuka men inte får färg. Skär samtidigt ner morötterna i mindre bitar och tillsätt dem i kålsalladen.
  4. Blanda vinegretten och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut fisken och känn med potatissticka om den färdig. Lägg upp och arrangera på tallriken och servera.