Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett

Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett
Foto: E-LIFE
Från Nyhetsmorgon

Nyttig fisk som passar bra till vardags.

Närings- och energiberäkning per portion:
Energi: 487 kcal (2040 kJ)
Proteiner: 40 gram
Fett: 8 gram
Kolhydrater 55 gram

7 maj 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 280 g sej
  • 300 g savojkål
  • 300 g spetskål
  • 360 g potatis
  • 1 st lök (120 g)
  • 240 g knippmorötter
  • 1 klyfta vitlök

Vinegrette

  • 20 g vinäger
  • 0,75 msk senap
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Sätt varmluftsugnen på 120 grader eller 150 grader för vanlig ugn. Salta Sejen och sätt in i ugnen.
  3. Strimla Savoykål och lök samt vitlöken. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten till "al dente", skölj i kallt vatten. Sautere savojkålen och spetskålen med lök och vitlök till de blir mjuka men inte får färg. Skär samtidigt ner morötterna i mindre bitar och tillsätt dem i kålsalladen.
  4. Blanda vinegretten och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut fisken och känn med potatissticka om den färdig. Lägg upp och arrangera på tallriken och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept