Gubbröra på knäcke med löjrom och dill

12

Du behöver

  • 7 st ansjovisfiléer
  • 3 st ägg, hårdkokta
  • 2 st potatisar, medelstora
  • 1 st gul lök, medelstor
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 1 msk kaviar, orökt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 20 g löjrom
  • 12 bitar knäckebröd, typ fäbodknäcke

Gör så här

  1. Koka potatisen i lätt saltat vatten, låt svalna och skär i små bitar
  2. Finhacka anjovisen och löken (skalas)
  3. Fräs löken snabbt i en klick smör utan att den tar färg, låt bli ljummen
  4. Blanda med potatis och ägg, och när blandningen är nästan kall, tillsätt finhackad dill, gräslök samt kaviar, majonnäs och crème fraîchen.
  5. Smaka av med salt och ev. lite peppar.
  6. Placera på knäckebrödet och toppa med liten klick löjrom och dillvippa, låt avnjutas direkt!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept