Minttryffel

12

Du behöver

  • 112 g grädde
  • 8 g blomsterhonung
  • 112 g mörk choklad 60 %
  • 8 g smör
  • 8 g cognac
  • pepparmintolja
  • 100 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Koka upp grädde och honung.
  2. Häll över chokladen och rör slätt, tillsätt smör och cognac och rör slätt igen.
  3. Klä plastfilm i en form som har raka kanter, häll i din tryffel och lägg plastfilm ovanpå tryffeln så att inte tryffeln torkar.
  4. Ställ i kyl över natten.
  5. Tag ut din tryffel ur formen.
  6. Smält mörk choklad, pensla tryffeln på båda sidor.
  7. Skär sedan tryffeln med vass kniv som doppats i varmt vatten i lagom stora kvadrater, förslagsvis 3x3 cm.
  8. Servera rumstempererade med ett hallon och pudra lite florsocker på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept