Crème brulée i litet glas

Från Nyhetsmorgon

Receptet är beräknat för 12 personer. Desserten bör göras dagen före servering - perfekt när man vill förbereda!

Har du ingen hushållsvåg? Kolla in vår

omvandlingstabell

för att översätta till dl.

6 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 62 g mjölk
  • 312 g grädde
  • 104 g strösocker
  • 1 st vaniljstång, helst Tahiti vanilj
  • 88 g äggulor
  • 25 g strösocker

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde, stora mängden strösocker och vaniljstång.
  2. Sila detta över äggulor och resterande strösocker som vispats upp lite lätt innan.
  3. Vispa ihop ordentligt och fyll dina glas ända upp till kanten.
  4. Sätt i varm ugn på 100 grader, den är klar när de har stannat och inte är flytande utan bara dallrar lite lätt när man skakar glaset,det kan ta olika lång tid beroende på tjocklek på glaset.
  5. Förvaras i kyl över natten, tag fram precis innan servering.
  6. Strö ett lager med råsocker och bränn ett gyllenbrunt tunt knäcklager med en liten brännare.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept