Tomat och anjovissallad med vinaigrette och basilika

Du behöver

  • 2 bifftomater
  • 2 st gula bifftomater
  • 8 st anjovisfiléer (sardeller)
  • 0,5 st tunn baguette
  • 1 msk lagrad rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk kapris
  • 0,5 dl tomatvatten (mixad mogen tomat med lite salt silad genom duk)
  • basilika
  • 2 salladslök

Gör så här

  1. Blanchera tomaterna i ca 10 sek. Kyl av i iskallt vatten. Skala tomaterna och skär varje tomat i 12 jämnstora bitar. Salta tomaterna lätt så att de vätskar sig lite. Mixa olivolja, rödvinsvinäger, hälften av kaprisen och tomatvatten till en dressing. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär baguetten i tunna skivor. Rosta skivorna i 180 grader varm ugn i ca 10 min. Skiva salladslöken tunt.
  2. Vid servering:
  3. Blanda tomat, anjovisfiléer och salladslök med dressingen. Lägg det i en serveringsskål. Avsluta med basilika och brödkrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept