Färskpotatis med grön sparris, grov senap och rökt sidfläsk

Du behöver

  • 400 g färskpotatis
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 msk fransk, grov senap
  • 2 msk lagrad vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 färsklök
  • 80 g rökt sidfläsk
  • dill

Gör så här

  1. Skrubba färskpotatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av ordentligt. Ställ kallt. Skala den gröna sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten i ca 2 min. Kyl av i isvatten. Lyft upp på en torr handduk. Slanta sparrisen och spar knopparna. Blanda grov, fransk senap med vinäger och olja. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär av blasten på färsklöken. Skiva det vita på blasten tunt. Koka löken i lättsaltat vatten i ca 5 min. Kyl av i iskallt vatten. Dela löken på mitten. Skär halvcentimetertjocka stavar av sidfläsket. Stek fläsken i 180 grader varm ugn tills det är färdigt. Låt fläsket rinna av på handduk/papper.
  2. Vid servering:
  3. Blanda alla ingredienser och toppa med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept