Krispig sallad på Gris, vattenkrasse och jordärtskocka

En härligt krispig sallad jordärtskocka, vattenkrasse och gris.

OBS: Detta blir Gris för ca 10-12 portioner (svårt att göra mindre)

22 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

Gris:

  • 1 st sida färsk gris med svål
  • vitlök
  • rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • bindgarn

Sallad på vattenkrasse:

  • 100 g vattenkrasse
  • 100 g Plocksallad ( frisé, lollorosso, krisp)
  • 4 st små majrovor
  • gräslök

Jordärtskocka:

  • 100 g jordärtskocka
  • 2 msk grädde
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gris:
  2. Gnid in grissidan med salt och peppar, finhackad vitlök och rosmarin.
  3. Rulla ihop till rulle med svålen utåt, bind ihop med bindgarn.
  4. Grilla på rottiseri i 3 timmar eller tills svålen känns riktigt krispig och grisen är färdig helt igenom.
  5. Separera köttet från svålen och skär i bitar, bryt krispig svål i mindre bitar.
  6. Sallad på vattenkrasse:
  7. Plocka vattenkrasse och sallad i mindre bitar, skölj ev i kallt vatten och torka i salladsslunga.
  8. Skär majrovor i tunna skivor på japansk mandolin, lägg i isvatten.
  9. Hacka gräslök.
  10. Jordärtskocka:
  11. Skala och koka jordärtskocka i lätt saltat vatten tills mör.
  12. Mixa slät med grädden, kyl ned.
  13. Smaka upp jordärtskockskräm med vinäger, olivolja, salt och peppar till tjock vinaigrette.
  14. Vid servering:
  15. Arrangera plocksallad i botten av en tallrik.
  16. Lägg grisköttet skuret i bitar ovanpå.
  17. Ringla jordärtskocksvinaigrette över.
  18. Garnera med majrova och gräslök, fortsätt med vattenkrasse och den krispiga svålen.
  19. Avsluta med några droppar olivolja och lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept