Pepparrotsströmming med färsk potatis

Pepparrotsströmming med färsk potatis
Foto: Minplanet.se
Från Minplanet.se

Den härliga strömmingen har här fått huvudrollen och får ta smak av pepparrot. Serveras gör den med nykokt färsk potatis.

15 oktober 2008
Visa mer

Du behöver

  • 600-800 gr rensade strömmingfileér med draget skinn
  • 500 g vatten
  • 100 g ättikssprit
  • 1 msk salt
  • 1 kg tvättad färsk potatis
  • Salt till kokning
  • Några dillkronor
  • 300 g majonnäs
  • 300 g gräddfil
  • salt
  • peppar
  • färdigriven pepparrot (finns på tub)

Gör så här

  1. Lägg fisken i ättikslagen.
  2. Blanda och ställ kallt. Låt stå i 6-8 timmar.
  3. Häll av ättikslagen i durkslag. Låt rinna av väl.
  4. Gör såsen genom att blanda majonnäs och gräddfil, smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  5. Blanda strömmingen och såsen.
  6. Låt stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering.
  7. Koka potatisen med salt och dill.
  8. Häll av vattnet och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept