Mathias Dahlgrens nyårsvarmrätt med stekta havskräftor, blomkål, smör och dill

Från Nyhetsmorgon

En fantastisk rätt som verkligen passar när skaldjuren är som bäst under hösten och vintern. Passar perfekt på nyår eller andra högtidliga tillfällen.

29 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g blomkålsbuketter
  • 200 g crème fraiche
  • 12 st stora havskräftsjärtar
  • smör till stekning + salt
  • salt
  • 1 st citron
  • 1 knippe dill
  • brynt smör

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i vatten. Häll det kokta vattnet och låpt blomkålen ånga av.
  2. Mixa den varma blomkålen tillsammans med crème fraiche i en mixer tills den är helt slät. Smaka av med salt.
  3. Skär citronen i i mindre bitar.
  4. Salta kräftstjärtarna. Stek dem i smör.
  5. Placera ut blomkålscrème och kräftstjärtar över 4 varma tallrikar.
  6. Lägg ut 3-4 bitar citron på varje tallrik.
  7. Garnera med dilltoppar.
  8. Ringla över brynt smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept