Potatischips med fänkål

4

Du behöver

  • 300 g matpotatis, skalad, 1-2 mm tunt skivad på maskin
  • 5 dl saltlag (10%)
  • fänkålsfrön, mortelstötta
  • salt
  • svartpeppar
  • friteringsolja

Gör så här

  1. Lägg skivorna i den kalla rimlagen så att inga skivor klibbar samman. Låt
  2. Ligga i ett par minuter och skölj sedan potatisskivorna hastigt i vatten, lägg en handduk över och låt torka. Fritera skivorna lite i taget i 160-gradig olja, tills de är gyllene och frasiga. Se till att hålla skivorna under ytan med hjälp av till exempel en nätslev så att chipsen friteras jämnt runt om.
  3. Låt de friterade chipsen rinna av väl på papper, krydda med mortelstött
  4. Fänkål, salt och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept