Variera din blomkål

Variera din blomkål
Foto: Minplanet.se
Från Minplanet.se

Blomkål kan du använda på många olika sätt och här får du ett tips på hur du kan förgylla denna grönsak.

15 oktober 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1 st stort blomkålshuvud
  • creme fraiche
  • salt
  • citronjuice
  • brynt smör

Gör så här

  1. Skala de gröna blomkålsstjälkarna med potatisskalare.
  2. Skär loss blomkålsbuketterna.
  3. Skala stammen med potatisskalare och skiva millimetertunt på japansk mandolin.
  4. Hyvla topparna av blomkålsbuketterna millimetertunt på japansk mandolin till couscous-liknande gryn.
  5. Syra grynen lätt med citronjuice och salt. Gällande mängd får man smaka sig fram till personlig smak.
  6. Koka återstoden av blomkålsbuketterna mjuka i vatten. Häll av kokvattnet.
  7. Mixa den kokta blomkålen med creme fraiche till helt slät kräm. Smaka av med salt.
  8. Förväll stjälkar och tunna skivor av stammen i lättsaltat vatten.
  9. Arrangera allt över en varm tallrik. Ringla brynt smör över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept