Tomatsallad

15 min
4
Tomatsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

En enkel och fräsch tomatsallad som inte behöver någon som helst tillagning.

15 juli 2011
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 600 g tomater
  • 1 st liten mild lök, fint hackad
  • 100 g majsolja
  • 40 g spenat
  • 20 g basilikablad
  • 1 st tomat (utan skal och kärnor)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • balsamicovinäger
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Använd en höghastighetsmixer för att göra pistou: Skålla först en tomat i hett vatten, skala och kärna ur. Mixa tomaten med lite av oljan.
  2. Tillsätt spenaten & pressa i vitlöken och fortsätt mixa. Tillsätt oljan i tunn stråle så att blandningen blir en jämn, grön crème.
  3. Tillsätt slutligen basilikan och mixa hastigt så att allt blandas väl. Smaka av med salt och peppar från kvarn.
  4. Hacka tomaterna och finhacka löken. Bred pistoun över en tallrik och arrangera tomater & lök över. Krydda med salt och svartpeppar från kvarn. Ringla olivolja och balsamico över anrättningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept