Kantarellkyckling

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 200 g färska kantareller
  • 1 st morötter
  • 8 st salladslökar
  • 0,5 knippa gräslök
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 500 g färsk fettucine eller tagliatelle
  • 50 g färsk parmesan

Gör så här

  1. Skär kycklingen i grova bitar. Krydda och bryn i medelstark stekpanna med smör. Rengör pannan. Rensa kantarellerna och fräs dem i smör i en stekpanna. Skala morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skölj och slanta salladslöken, skölj och hacka gräslöken.
  2. Lägg kycklingbitarna, kantarellerna, morötterna och salladslöken i en kastrull. Häll på grädden. Koka samman till simmig konsistens i ca 3 min. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning och servera med hyvlad parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept