Salviastekt fläskfilé med färsk pasta och tomatkompott

4

Du behöver

  • 4 port färsk pasta (ca 500 g)
  • 500 g fläskfilé
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 12 blad färsk salvia
  • 12 st tandpetare

Tomatkompott:

  • 1 st stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk tomater (400-500 g)
  • 1 msk socker
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skär köttet i 12 lika stora bitar. Krydda med salt och peppar och bryn i het panna med olivolja. Skär skinkan i 12 lika stora bitar. Klä det brynta köttet med salvia och skinka. Fäst skinkan med tandpetare och efterstek i ugn ca 5 min i 175 grader.
  2. Tomatkompott: Skala och finhacka löken. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt burktomater. Smaka av med socker, salt och peppar. Låt sjuda i ca 5 min. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept