Currystekt karré med basmatiris och gurkyoghurt

4

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • 2 st gula lökar
  • olja till stekning
  • 1 msk stark curry
  • 6 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk socker
  • salt och svartpeppar

Gurkyoghurt:

  • 1 burk matlagningsyoghurt (ca 200 g)
  • 0,5 st gurka
  • salt och svartpeppar
  • Basmatiris:
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 0,75 tsk salt

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och skär löken i mindre bitar. Bryn kött och lök i olja i en stekpanna. Lägg över kött och lök i en gryta. Tillsätt curry, buljong och socker. Koka samman till mustig gryta med simmig konsistens, ca 40 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Basmatiris: Skölj riset under rinnande vatten. Häll därefter riset i en kastrull, tillsätt vatten och salt. Koka upp och rör om. Lägg därefter på ett lock och låt sjuda i 10-12 min på svag värme, utan omrörning. Låt därefter riset stå och dra i 5 min innan servering.
  3. Gurkyoghurt: Skölj och skala gurkan. Skiva med osthyvel och blanda samman med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept