Biffsandwich med grönsallad och chiliremoulade

4

Du behöver

Sandwich:

  • 4 st biffar av nötkött à 125 g
  • 8 skivor vitt formbröd
  • 1 msk fransk ljus senap
  • 1 st bifftomat
  • 1 st liten rödlök
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • Grönsallad:
  • diverse salladssorter, t ex romansallad, bladsallad, ekbladssallad, isbergssallad
  • 1 msk balsamicovinäger
  • salt och svartpeppar

Chiliremoulade:

  • 1,5 dl pickles
  • 1,5 dl majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • tabasco efter tycke och smak
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dela salladssorterna i mindre bitar. Skölj dem väl under rinnande vatten. Lägg dem därefter i iskallt vatten i 20 min (för att salladen ska bli maximalt krispig).
  2. Chiliremoulade: Låt picklesen rinna av väl. Finhacka den och blanda med majonnäs och chilisås. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.
  3. Låt salladen rinna av väl i durkslag. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och vänd ner salladen i blandningen.
  4. Sandwich: Krydda biffarna. Stek i medelvarm panna i olivolja ca 2 min/sida. Skölj och skiva tomaten. Skala och skiva löken. Bred senap på 4 av bröden. Varva biff, tomat och lök. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg på resterande bröd som lock. Grilla sandwicharna i ugn 225 grader tills de är gyllenbruna och frasiga.
  5. Servera med grönsalladen och chiliremouladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept