Ugnsstekta korvar med grönsaker och salsa verde

4

Du behöver

  • Grönsaker:
  • 6 st potatisar
  • 3 st röda paprikor
  • 1 st zucchini
  • 1 st liten aubergine
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 400 g smakrika kryddiga korvar

Salsa verde:

  • 2 dl olivolja
  • 0,5 knippa persilja (ca 50 g)
  • 50 g bladspenat
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 1 st pressad citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mät upp oljan till salsan, ställ den i frysen tills den blivit helt hård.
  2. Grönsaker: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen. Skölj och kärna ur paprikorna. Skölj zucchini och aubergine. Skala löken. Skär potatis och grönsaker i grova bitar. Skala och hacka vitlöken. Fördela potatis, grönsaker och vitlök i en långpanna med olja. Tillaga i ugn ca 40 min, och rör om försiktigt var 10:e minut.
  3. Skär korvarna i grova bitar. Tillsätt dem till grönsakerna efter ca 30 min. Krydda med salt och peppar.
  4. Salsa verde (räcker till 8 port): Mixa persilja, spenat, senap och den väl kylda olivoljan till en grön kräm. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Salsa verden ska sedan förvaras i kyl fram till serveringen så att den behåller sin konsistens och färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept