Stekt abborre med färska gula kantareller & färsk inlagd gurka

4

Du behöver

  • 600 g skinn & benfria abborre fileer
  • Salt & vitpeppar
  • Grovt rågmjöl till panering
  • Smör & olja till stekning
  • 400 g rensade gula kantareller
  • 50 g finhackad färsk lök
  • Salt & peppar till kryddning
  • smör till stekning
  • 200 g skalad slangurka, skivad i tunna skivor
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt & några varv nymald peppar från kvarnen
  • 1 knippe dill, skuren

Gör så här

  1. Koka upp ättikslagen så att socker och salt löser sig. Låt kallna helt.
  2. Lägg i gurkan och dillen. Blanda och låt stå i kyl mist 30 min.
  3. Krydda och mjöla fiskfiléerna.
  4. Stek dem i smör och olja till gyllene. Salta lätt.
  5. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Lägg först i löken.
  6. När löken börjar bli mjuk tillsätt svampen. Stek till gyllene. Krydda.
  7. Arrangera fisk, kantareller och gurka över tallrikar.
  8. Servera med nykokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept