Halstrad lax med varm potatissallad och citronsmör

4

Du behöver

  • 500 g laxfilé, utan skinn
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till stekning

Potatissallad:

  • 8 st kokta kalla potatisar (ca 800 g)
  • 8 st salladslökar
  • 0,5 knippa dill
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar

Citronsmör:

  • 50 g smör
  • 0,5 st citron, skalet och saften
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Skär potatisen i kvartar. Skölj och skär salladslöken i slantar. Skölj rädisorna och grovhacka dillen.
  2. Potatissallad: Blanda olja och vinäger i en kastrull. Tillsätt potatisen och låt allt bli varmt. Vänd ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Citronsmör: Vispa smöret vitt med elvisp. Smaka av med citronsaft, citronskal och salt.
  4. Halstra laxen på ovansidan i olivolja ca 1 min. Lägg laxen i ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 3-5 min eller tills laxen känns klar. Tänk på att temperaturen kan variera i olika ugnar. Klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept