Grov tartar på vånölax, pepparrot, äpple, gurka och forellrom

4

Du behöver

  • 500 g färsk laxfilé, skinn och benfri
  • 1 l 5% saltlag
  • 200 g gurka, skalad och skuren i kuber
  • 100 g grönt äpple, skalad, urkärnad och skuren i kuber
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonäs
  • riven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap, utspädd med lika stor mängd vatten
  • Danskt rågbröd skuret i tunna skivor och torkat i ugn
  • Gräslök, fint skuren
  • Toppar av dill
  • 4 tsk forellrom
  • Svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Rimma laxen i saltlagen, 12 timmar i kyl.
  2. Tag upp ur lagen, torka torr med papper. Skär laxen i kuber.
  3. Blanda gräddfilen och majonnäsen smaka av med pepparrot salt och nymald peppar.
  4. Stryk botten på 4 tallrikar med den smaksatta gräddfilen.
  5. Arrangera lax, gurka och äpple över gräddfilen.
  6. Droppa dijonsenap över laxen.
  7. Arrangera gräslök, dill och forellrom över.
  8. Bryt bitar av rågbrödet och toppa med det.
  9. Krydda med svartpeppar från kvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept