Mathias Dahlgrens nyårsaptitretare med rostat bröd, ekologisk gåslever och tryffel

En magnifik smakupplevelse av kockarnas kock Mathias Dahlgren. Den som serverar detta kommer garanterat att stå högt i kurs under middagen.

29 december 2008
4

Du behöver

  • 2 st skivor lantbröd av surdegstyp
  • 100 g ekologisk gåsleverterrin
  • 100 g färsk svart tryffel
  • 2 msk olivolja (cirkamängd)
  • Maldonsalt

Gör så här

  1. Rosta brödet på båda sidor tills det är gyllene och frasigt. Skiva gåslevern och täck bröden med den.
  2. Hyvla tryffeln tunt. Täck gåslevern med tryffelskivorna.
  3. Droppa över olivolja. Toppa med saltkristaller.
  4. Skär toasten i mindre tilltuggsstora bitar. Servera genast när brödet fortfarande är varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept