Tartar på biff och ostron

Från Nyhetsmorgon

Tartar på biff och ostron med vattenkrasse, rå lök och talgemulsion.

Jens Dolks vintips

Zecci Classico 2008, Italien,
artnr. 2478, 109 kr (5 Solar)
Smakrikt matvin som blandar sval och fräsch friskhet med tyngre solmogen fruktsötma. Bra fisk-grill-vin eller till och med till lättare kötträtter.

Recetet ger 8-10 portioner.

9 april 2010
Visa mer

Du behöver

  • 500 g grovmalen svensk biff
  • 20 st svenska belonostron, öppnade
  • Salt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak
  • 1 st liten silverlök, finhackad
  • 200 g rensad vattenkrasse
  • olivolja

Talgemulsion (1 sats)

  • 2 dl smält oxtalg
  • 2 dl majsolja
  • 2 st äggulor
  • 1 msk senap
  • salt
  • Eventuellt lite vatten

Gör så här

  1. Gör en emulsionssås av ingredienserna i talgemulsionen.
  2. Hacka ostronen.
  3. Blanda med det malda köttet och spadet från ostronen.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Arrangera tartarsmeten på tallrik.
  6. Skeda emulsionssås över tartaren.
  7. Strö finhackad silverlök över.
  8. Toppa med vattenkrasse.
  9. Ringla olivolja över, krydda med nymalen svartpeppar och flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept