Ekologisk rökt lax med pepparrot, ingefära och avokado

10 min
4
10 min
4

Du behöver

  • 300 g kallrökt ekologisk lax
  • 10 g inlagd ingefära (gari)
  • 1 avokado
  • 100 g gräddfil avhängd i kaffefilter 48 timmar
  • 20 g pepparrotscreme
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g japansk soja
  • 1 nypa rökt salt
  • 40 g forellrom
  • 1 dillkvist

Gör så här

  1. Skiva laxen i 16 skivor. Lägg en bit ingefära på varje laxskiva och vik dubbelt.
  2. Smaka av gräddfilen med pepparrot, salt och peppar.
  3. Skiva avokadon med potatisskalare till 16 skivor. Lägg en klick pepparrotsgräddfil på varje skiva och dubbelvik som laxen.
  4. Fördela laxen och avokadon på 4 tallrikar. Toppa med forellrom, plockad dill och svartpeppar. Skeda över soja och smaksatt med lite rökt salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept