Vit chokladpannacotta

Vit chokladpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren

Vit chokladpannacotta

8 ingredienser

2h 15 min

Panacotta kommer från Italien och är uppvärmd grädde som blandats med gelatin för att sedan kylas. Den här varianten innehåller vit choklad som ger en underbart lyxig känsla. Servera med en halloncoulis och du är i himlen!

Ingredienser

portioner
  • 400 g blandande färska bär efter tillgång

Pannacotta:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 75 g strösocker
  • 4 gelatinblad, blötlagda
  • 240 g vit bakchoklad, hackad

Halloncoulis:

  • 250 g hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.
  2. Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
  3. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vänd sedan i de färska bären. Servera med panacottan och njut!
  4. Gör gärna lite extra halloncoulis som serveras i en kanna som extra tillbehör.