Mathias Dahlgrens nyårsefterrätt med färska hallon, persika och maräng

Vecker och storslaget god efterrätt som passar på den festligare måltiden. Till exempel på nyår.

29 december 2008
4

Du behöver

Sabayonne

  • 2 st äggulor
  • 100 g socker
  • 1 dl Moscato di Asti (vitt vin)
  • 1 dl vispad grädde
  • 100 g hallonsorbet
  • 100 g gul persikosorbet
  • 50 g färska maränger
  • 4 st blad färsk mynta

Gör så här

  1. Vispa äggula, socker och vin kraftigt över vattenbad i bunke tills konstistensen är luftig och skummig.
  2. Vispa sabayonne tills den är helt kall över isbad. Häll i grädde.
  3. Varva hallon, maräng, sorbet och sabayonne i vackra glas. Toppa med mynta. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept