Snickers

Mathias Dahlgren

Snickers

10 ingredienser

Ingredienser

portioner

Chokladcrème:

  • 250 g mjölk
  • 0,5 vaniljstång, kluven
  • 2 g maizenaredning
  • 2 äggulor
  • 35 g strösocker
  • 150 g mörk choklad, fint hackad
  • 75 g mjölkchoklad, fint hackad

Mjölkkolacrème:

  • 1 förp kondenserad mjölk

Övrigt:

  • 20 g salta jordnötter, grovt hackade
  • 20 g mörk choklad, i grova bitar

Gör så här

  1. Chokladcrème:
  2. Koka upp 90% av mjölken med vaniljstången. Blanda ut den kalla mjölken med majzenaredningen, toppred. Rör hastigt socker & äggulor. Häll mjölkkoket över äggvispet, sjud under vispning till 84 grader.
  3. Sila den varma crèmen i en bunke över den hackade chokladen. Vispa till slät & kall.
  4. Mjölkkolacrème:
  5. Lägg en oöppnad burk kondenserad mjölk i en kastrull, täck med vatten. Koka upp och sjud i 5,5 timmar. Spola därefter burken till helt kall i kallt vatten.
  6. Servering:
  7. Fördela chokladcrème och mjölkkolacrème över tallrikar. Strössla över nötter & choklad.