Skinkkroketter

4

Du behöver

  • 1 finhackad, gul lök
  • 100 gr smör
  • 50 gr vetemjöl
  • ca 5 dl varm mjölk (mängden beror på vilken konsistens du vill uppnå)
  • 200 gr stekt kycklingkött, finhackat
  • 100 gr fint skuren jamón serrano
  • salt
  • muskotnöt, riven
  • panering: vetemjöl, hela ägg, ströbröd
  • frittyrolja

Gör så här

  1. Lägg lök och smör i en kastrull, laga under omrörning på medelvärme till löken är mjuk. Tillsätt mjölet och fortsätt att laga till mjölet får en gyllene ton.
  2. Tillsätt lite av den varma mjölken, lite i taget under omrörning till en tjock stuvning. Vänd in kyckling och jamón hack. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp den tjocka smeten i en form, låt svalna under plastfilm.
  4. Skär i önskade bitar, rulla till bollar.
  5. Dubbelpanera (mjöl, äggvisp, ströbröd) och fritera till gyllene kroketter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept