Potatiscreme med havskräftstjärtar och krondillsgele

4

Du behöver

Potatiscreme

  • 150 g potatis, skalad
  • 50 gr purjolök, rensad och sköljd
  • vatten
  • salt
  • 3 dl grädde
  • extra virgin olivolja
  • Krondillsgele
  • 4 dl vatten
  • 100 gr krondill, sköljd
  • 1 stjälk blekselleri, sköjd
  • salt
  • 3 blad gelatine
  • Havskräftsjärtar
  • 12 råa skalade havskräftstjärtar
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Skär potatis och purjolök i mindre bitar koka helt mjuk i kort vatten.
  2. Låt svalna mixa allt med kall grädde, lite olivolja smaka av med salt, sila och kyl.
  3. Krondillsgele
  4. Koka upp vatten avsmakat med salt.
  5. Skär krondillen och bleksellerin fint, lägg i det varma vattnet, låt dra i 30 minuter.
  6. Blötlägg gelantinet, sila av krondillen/ blekselleri över gelatinet så att gelatinet löser sig, sila och ställ kallt.
  7. Vispa gele till önskad konsistens.
  8. Salta och stek stjärtarna i smör
  9. Garnering
  10. Blad av dill och färska frön av krondill
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept