Musslor i salsa verde

4

Du behöver

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 dl blåmusselbuljong
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liten gul lök, fint hackad
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 50 gr persilja

Gör så här

  1. Koka upp 2 liter vatten.
  2. Doppa 4 musslor i taget i det kokande vattnet till musslorna öppnar sig. Tag upp musslorna och frigör musslorna från skalet. Kyl genast. Upprepa processen till alla musslorna är kokta.
  3. Såsen:
  4. Lägg finhackad vitlök och lök i en kastrull, tillsätt lite av olivoljan.
  5. Sätt kastrullen på medelvarm platta, laga under omrörning lökarna till mjuka. Tillsätt vinet och reducera till allt vin är inkokt i löken. Tillsätt musselbuljongen, reducera till hälften. Mixa varm buljong med olivolja och persilja till grön sås.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg musslorna på en varm, djup tallrik. Häll såsen över.
  8. Servera med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept