Knaperstekt gödkalvlägg , potatiscreme, tryffelsky, steklökar

4

Du behöver

  • Kalvlägg:
  • 1 gödkalvlägg , färsk
  • salt
  • bindgarn

Potatiscreme:

  • 400 gr skalad potatis
  • 300 gr grädde
  • 50 gr olivolja
  • salt
  • Tryffelsås:
  • 5 dl mörk kalvfond
  • 4 msk tryffeljuice
  • 30 gr svart tryffel, fint hackad
  • Salt & vitpeppar
  • Steklökar:
  • 200 g förvälda & skalade steklökar
  • 2 msk smör
  • Salt & vitpeppar

Gör så här

  1. 1.
  2. Bind upp kalvläggen med bindgarn.
  3. Sjud läggen i lättsaltat vatten tills den släpper från en stekgaffel. (ca 3 timmar)
  4. Sätt ugnen på 175C , knaperstek läggen i ugn.
  5. Skär loss benet från läggen, skär i fyra jämnstora bitar.
  6. 2.
  7. Koka potatisen helt mjuk, värm grädden, pressa potatisen, blanda potatis varm grädde,
  8. Olivolja till slät creme smaka av med salt.
  9. 3.
  10. Koka upp kalvfonden smaka av med tryffeljuice, tryffelhack, salt & peppar
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept