Grillad sparris, olivhollandaise

4

Du behöver

  • 24 st gröna sparrisar
  • salt, olivolja

Olivhollandaise:

  • 3 st äggulor
  • 1 st citron, juicen
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl skirat smör
  • salt

Gör så här

  1. Skär bort sparrisens träiga rot. Skala och koka sparrisarna mjuka i lättsaltat vatten. Kyl dem i isvatten och låt rinna av på hushållspapper. Vispa äggulorna och citronjuicen i vattenbad tills blandningen tjocknar. Värm en riktigt god olivolja och smör tills de håller samma temperatur som äggblandningen. Häll fettet i äggblandningen i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaka av såsen med salt.
  2. Hetta upp en grillpanna. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla dem. Salta. Servera sparrisen med olivhollandaise.
  3. När gröna sparrisar är helt färska har de obetydliga skal. Då kan de med fördel grillas utan att de är skalade och kokade. Detta är en bedömningssak. Om man vill vara helt säker gör man som i receptet. Chansa aldrig på gästernas bekostnad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept