Färska röda bär, smördeg, vaniljkräm

4

Du behöver

  • Vaniljkräm:
  • 500 g mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 75 g socker
  • 160 g äggula
  • 20 g maizena
  • 25 g vetemjöl
  • Bär:
  • jordgubbar
  • hallon
  • röda vinbär
  • körsbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Vaniljkräm:
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en kastrull tillsammans med stången och mjölken och koka upp. Vispa under tiden socker, äggula, maizena och vetemjöl i en bunke. Slå över den kokande mjölken i bunken och vispa ut äggblandningen. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen. Vispa hela tiden och låt koka 2 min. Sila upp vaniljkrämen i en bunke och låt kallna med plastfilm tätt på. Vispa upp krämen innan servering.
  3. Smördeg:
  4. Skär kavlad smördeg i en 25x 25 cm kvadrat. Baka på smörpapper i 200C varm ugn 12 min. Pensla smördegen med sockervatten mot slutet för att få fin glans. Låt svalna
  5. Bär:
  6. Bred ut vaniljkrämen över smördegen, lägg de färska bären på vaniljkrämen och sikta över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept