Ekologiskt ägg i ugn med stuvad spenat , stekta gula kantareller, mörk oxfond

Du behöver

  • 4 Ekologiska lantägg
  • 100 gr stuvad spenat smaksatt med muskotnöt
  • 200 gr gula kantareller
  • 30 gr fint hackat schalottenlök
  • 10 gr fin skuren persilja
  • 20 gr ekologiskt smör
  • 10 gr fint skuren persilja
  • 2 dl mörk oxfond

Gör så här

  1. Bottna 4 ungssäkra glas alternativt små formar med stuvad spenat.
  2. Kläck ett ägg i varje glas eller form, baka i 100 C ugn till ägget koagulerar.
  3. Personligen föredrar jag om gulan är löst ?rinnig? i konsistensen.
  4. Stek kantareller med lök i smör krydda med salt och nymald peppar.
  5. Arrangera stekta kantareller över äggen, värm oxfonden och ös över kantarellerna.
  6. Toppa med brödkrutonger och ?strössla? över persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept