Chevre Chaud

4

Du behöver

Soppa:

  • 3 dl mjölk
  • 300 g getost
  • 50 g olivolja
  • Övrigt:
  • 40 g frissesallad, fint plockad
  • 10 g valnötter, rostade
  • 1 tsk valnötsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt, svartpeppar från kvarn
  • 4 tsk flytande honung
  • 8 blad färsk rosmarin, fint hackad
  • 1 skiva hårt rostat formbröd, (skuren i mindre bitar)

Gör så här

  1. Soppa:
  2. Smula sönder getosten, värm mjölken & olivoljan. Mixa osten med den varma mjölken till skummig soppa.
  3. Sallad:
  4. Blanda valnötsoljan, vitvinsvinägern, salt, peppar och valnötter i en bunke. Vänd in sallad så att smakerna blandas väl.
  5. Servering:
  6. Fördela honung och rosmarin i botten av 4 små djupa tallrikar. Arrangera valnötssallad över honungen. Toppa med brända brödkrutonger.
  7. Servera den varma skummiga soppan ur kanna vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept