Matchacheesecake

2 cheesecakes
2 cheesecakes

Du behöver

Botten

  • 900 g mandelmjöl
  • 210 g rismjöl
  • 7 g bakpulver
  • 6 g salt
  • 300 g laktosfritt smör, kallt
  • 6 hela ägg
  • 45 ml kallt vatten
  • 15 ml äppelcider, kall

Fyllning

  • 1200 g laktosfri färskost
  • 50 g stevia
  • 200 g ekologisk apelsinblomshonung
  • 90 g maizena
  • 2 citroner, rivet skal från
  • 5 hela ägg
  • 60 g äggulor (ca 2 äggulor)
  • 20 g vaniljpulver
  • 10 g matchapulver (grönt te-pulver)

Gör så här

  1. Botten
    Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa hastigt tills det precis är blandat.
  2. Tryck ut degen på en smord plåt och grädda i 150 grader, 25-30 minuter.
  3. När den är avsvalnad, bryt ner den i grova bitar i en matberedare och tillsätt ca 50 g rumsvarmt smör. Mixa hastigt så det blandas. Tryck sedan ut i botten på 2 runda springformar och låt stelna i kyl.
  4. Vispa ihop färskost, stevia, honung och maizena till en jämn smet. Tillsätt de hela äggen och äggulorna ett i taget tills smeten är jämn igen.
  5. Avsluta med vaniljpulver och matchapulver och vispa ihop det så att det inte finns några klumpar i smeten.
  6. Fördela smeten i springformarna och grädda i 90 grader, ca 1 h och 15 min. Låt svalna och ställ sedan i kyl över natten.
  7. Ät den som den är eller garnera med bär eller vispa crème fraiche med lite matchate och stryk över den för att få en snygg finish
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept