Kyckling- & risonisallad

Kyckling- & risonisallad
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler
4

Du behöver

  • 500 g kyckling, kokt eller grillad, strimlad
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 185 g babyspenat, färsk

Vinägrett

  • 1,5 dl pesto
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,25 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. VinägrettBlanda pesto, vinäger, salt och en nypa peppar i en stor skål.
  2. Häll långsamt och under omrörning ner oljan till en jämn dressing.
  3. Sallad
    Tillaga risonin: Koka upp en stor kastrull med vatten.
  4. Tillsätt 2 matskedar salt och risonin.
  5. Koka tills pastan är al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Rör om med jämna mellanrum.
  6. Häll av pastan i ett durkslag, skölj under kallt vatten och låt det rinna av.
  7. Rör ner risonin i skålen med vinägretten och blanda väl.
  8. Lägg i kyckling, tomathalvor och spenat i skålen med risoni.
  9. Blanda väl och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept