Köttfärslimpa "Meatloaf"

1h 15 min
4

En svensk köttfärslimpa är generellt betydligt mindre kryddad än den klassiska nordamerikanska. Det här är en traditionell svensk variant som hottats upp lite!

15 november 2007
Visa mer
1h 15 min
4

Du behöver

  • 1,5 kg köttfärs
  • 1 dl ströbröd eller 4 1/2 dl smulat dagsgammalt bröd
  • 2 dl mjölk
  • 3 st stora ägg
  • 2 st hackade selleristjälkar
  • 2 st hackade gula lökar
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 dl färsk hackad persilja
  • 1 tsk tabasco
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk chilisås (alt ketchup)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175 grader.
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken i en rymlig bunke.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka selleristjälkarna.
  4. Lägg ner löken, vitlöken och sellerin i bunken med ströbrödet. Tillsätt färsen och de övriga ingredienserna. Blanda med händerna till en jämn smet.
  5. Smöra en limpformad ugnsfast form. Lägg smeten i formen.
  6. Ställ in formen i ugnen och baka i cirka 60 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept