Marängsviss

Marängsviss
Foto: Matilda Lindeblad

Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter

Chokladsås

  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • 3 dl grädde
  • 1 l jordgubbsglass
  • eventuellt färska jordgubbar

Gör så här

  1. Maräng: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Sikta i sockret och vispa ytterligare en stund. Vänd ner de hackade hasselnötterna. Klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 40 minuter.
  2. Chokladsås: Häll socker, kakao och salt i en kastrull. Rör ner vattnet. Låt såsen koka upp under omrörning. Låt den koka i 5–10 minuter eller tills den är lagom tjock.
  3. Tillbehör: Varva glass, jordgubbar, krossade maränger och chokladsås på ett stort fat. Ringla chokladsåsen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept