Paj med köttfärsröra

Paj med köttfärsröra
Foto: Joel Wåréus

En mättande paj som brukar uppskattas av alla familjemedlemmar. Den som är tveksam till selleri kan förstås utesluta den och istället ta lite mer paprika.

1 portion innehåller: 218 kcal/913 kJ, 13 g fett, 1 g fibrer

11 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

Pajdeg

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl (50 g) flytande matfett
  • 1 dl mjölk

Fyllning

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk raps- eller olivolja
  • 250 g nötfärs
  • 2 msk färsk eller 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 st röd paprika
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, 17 % fett

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och köttfärs.
  3. Tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten och låt puttra ihop i ca 10 minuter.
  4. Skär sellerin i tunna skivor och paprikan i tärningar och blanda i.
  5. Smaka av kryddningen och lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över. Grädda i ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept