Köttfärssoppa med morot och potatis

Köttfärssoppa
Foto: Joel Wåréus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Köttfärssoppa med morot och potatis

13 ingredienser

ca 20 min

En matig köttfärsoppa som gärna kan lagas i så stor mängd att den räcker till flera måltider. Perfekt att ta med i matlåda.

1 portion innehåller: 238 kcal/994 kJ, 9 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk flytande matfett
  • 1 tsk flytande matfett
  • 300 g köttfärs
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 8-10 dl vatten
  • 4-5 potatisar
  • 4-5 morötter
  • 1 dl persilja, finskuren, (gärna bladpersilja)

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1/2 msk matfett i en rejäl gryta.
  2. Värm 1 tsk matfett i en stekpanna och fräs färsen.
  3. Blanda ner chilipulver, senap och tomatpuré och häll över blandningen i grytan.
  4. Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka på svag värme.
  5. Skala under tiden potatisen, skär i bitar och lägg i grytan. Koka i 15–20 minuter.
  6. Skala och skär morötterna i skivor och låt koka med i ca 5 minuter. Blanda ner rejält med persilja och smaka av.