Köttfärssås med smak av svamp och muskot

Köttfärssås med smak av svamp och muskot
Foto: Joel Wåreus
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 200 g färska eller djupfrysta champinjoner
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk flytande matfett eller olja
  • 250 g mager nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 st höns- eller köttbuljongtärning
  • 3 dl vatten (eller 2 dl vatten och 1 dl vitt vin)
  • riven muskot
  • 0,5 tsk salt
  • vit- eller svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i skivor. Skär persiljan fint. Värm matfettet i en gryta.
  2. Lägg i löken och fräs den några minuter. Lägg sedan i champinjoner och persilja och låt fräsa i några minuter.
  3. Lägg i köttfärsen och finfördela den med en trägaffel så att den bryns och blandas med grönsakerna. Rör ned tomatpuré, buljongtärning, vatten och eventuellt vin.
  4. Krydda med muskot, salt och peppar. Låt småkoka i ca 30 minuter. Späd med mer vatten eller buljong om det behövs.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept